Terapije

section_icon

BOWNOVA TERAPIJA


DARILO OD BOGA

Thomas Bowen je prvo ime Bownove terapije. To je bil preprost človek iz Avstralije, ki je ugotovil, da lahko posamezne poteze na telesu izzovejo neverjetni pozitivni učinek, saj so bili posamezni rezultati naravnost čudežni, kot je primer človeka v invalidskem vozičku, ki je ponovno shodil, nadalje, ko so se umaknile dolgotrajne zdravstvene težave posameznika, marsikoga pa je tudi rešil pred kirurškim nožem in še bi lahko naštevali. Z neprestanim delom na ljudeh (po poročanju avstralskih medijev naj bi pomagal 13.000 ljudem) je tako izoblikoval terapijo, ki je dobila ime kar po njem – Bownova terapija in za katero je sam dejal, da je darilo od boga.
KAKO DELUJE?

Bownova terapija je nežna manualna tehnika, pri kateri terapevt s specifičnimi bownovimi potezami preko vezivnega tkiva aktivira avtonomni živčni sistem (del živčevja, ki deluje neodvisno od naše volje in pomirja) in energetski sistem. Avtonomno živčevje nadzoruje več kot 80 odstotkov telesnih funkcij in je zelo občutljivo na daljša (kronična) stresna stanja. Ozdravljenja ne moremo doseči, če delujemo pretežno skozi učinke simpatičnega živčevja (»boj ali beg«), saj moramo vedno aktivirati tudi »zaviralni« del živčevja (parasimpatični živčni sistem).
section_icon

EMMETT TEHNIKA

To mednarodno priznano tehniko je razvil Avstralec Ross Emmett in se uporablja tako pri ljudeh kot živalih. Tehnika je nežna, varna, preprosta in hitro odpravlja napetosti v mišicah. Emmett tehnika je zelo učinkovita in se lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi tehnikami, kot so Bownova terapija, nežna masaža in podobno.

KAKO DELUJE?

Z namenom doseganja mišične sprostitve s pritiski stimuliramo specifične točke na telesu. Pritiski s prstom se izvajajo na točno določena mesta na mišicah – te točke imenujemo Emmett točke in niso enake tradicionalnim energijskim/trigger točkam, akupresurnim ali katerimkoli drugim točkam.

Čeprav so pritiski na Emmett točke nežni in lahkotni, so rezultati pogosto vidni takoj.

Pri Emmett tehniki uporabljamo za aktivacijo točk le rahel dotik, ki sproži direktne impulze preko fascije na mišice in kite. Živčni sistem vodi impulze preko stimulacije fascije v možgane, ki prenesejo korigirane informacije na način, da se odpravijo blokade. Telo lahko v najkrajšem času ponovno vzpostavi ravnovesje.
section_icon

ACCESS BARSI


KAJ SO BARSI IN KAKO SO NASTALI?

Gary Douglas, ustanovitelj Access Consciousnessa, je pred več kot dvajsetimi leti v svojem življenju dosegel točko, kjer življenje zanj preprosto ni delovalo. Po letih poskusov, da bi spremenil norost svojega življenja in poskusov izvajanja tistega, kar naj bi prineslo srečo, je prišel do prelomne točke. Spoznal je, da mora biti v življenju še kaj več od tega, saj ga v nasprotnem primeru življenje naj ne bi zanimalo. Tako je začel vesolju postavljati določena vprašanja. Kaj lahko sem, kaj lahko naredim, imam, ustvarim ali porajam, da bosta moje življenje in svet boljša? In tako dalje so si sledila njegova vprašanja. Ko je Gary postavljal vprašanja in bil obenem odprt ter pripravljen sprejeti, karkoli bi se prikazalo, je začel spoznavati in razvijati svoje talente, darove in sposobnosti kot jasnovidec ali medij. S kanaliziranjem informacij in svojo sposobnostjo zaznavanja energij, s katerimi so se ljudje omejevali, je postajal vedno bolj znan.

Tako odprt in pripravljen sprejeti kakorkoli bi se to zavedanje prikazalo, je prejel telefonski klic človeka, ki ga je prosil, če lahko kanalizira za njegovega maserja. Gary je zaznal, da se energija kanaliziranja za maserja ujema z energijo vprašanja, ki si ga je zastavil predhodno, in sicer: “Kakšno želim, da bi bilo moje življenje?”, zato se je vabilu odzval in dogovoril za srečanje.
section_icon

KLASIČNA MASAŽA

Masaža je naravna in učinkovita metoda za omilitev zdravstvenih težav, ohranja zdravje in zagotavlja dobro počutje. Aktivira krvni in limfni obtok, deluje na kosti in mišice ter se dotakne naše duševnosti. Zanimivo je, da je bila za antične grške in rimske zdravnike masaža eno temeljnih sredstev zdravljenja in lajšanja bolečin. V zadnjem stoletju je postala masaža ponovno priljubljena komplementarna terapija.