Svetovanje

section_icon

PREHRANSKO SVETOVANJE

Prehransko svetovanje v našem podjetju nudimo kot posamezno storitev ali v kombinaciji s katero izmed terapij. Še posebej pri Bownovi terapiji velja, da je uspešnejša, če telesu ničesar ne primanjkuje, tako da lahko metabolni procesi brezhibno stečejo.

Najprej se temeljito pogovorimo, da ugotovimo, katera prepričanja, navade in drugi razlogi nekomu preprečujejo dosego cilja (hujšanje, boljše počutje, ….). Nato pripravimo prehranski načrt, določimo časovni okvir, v katerem naj bi se nekdo cilju približal in ga dosegel. Pri napredovanju nudimo oporo in spremljamo spremembe.

Posebno pozornost posvečamo športnikom. Tudi zanje pripravimo podporo za dosego njihovih ciljev, od prehranskega načrta ali kakšne terapije.
section_icon

PREHRANSKA DOPOLNILA

Prehranska dopolnila so izvlečki, koncentrati ali naravne ter sintetične snovi, ki se v takšni obliki nahajajo v naravi. Dopolnjujejo našo prehrano in je ne nadomeščajo. V zadnjem času postajajo vedno bolj pomembni del zdravega načina življenja. Mnogi sicer trdijo, da gre za tržno nišo in da jih ne potrebujemo, vendar je dejstvo, da močno procesirana sodobna prehrana prinaša veliko nevarnost pomanjkanja hranil, s tem pa tudi slabo počutje in bolezni. Naša telesa so se skozi milijone let navadila na vnos ključnih hranil iz prehrane. Kar je bilo na voljo, je postalo esencialno za naš organizem, ostalo pa je telo naredilo samo. V zadnjih 100 letih se je s pojavom industrijskega poljedelstva in živinoreje naša prehrana postavila na glavo. To je preprosto prekratki časovni okvir, da bi se naša telesa adaptirala.

V obdobjih, kot so nosečnost, čas bolezni, intenzivno športno udejstvovanje lahko prehranska dopolnila zelo koristijo. Kadar se v telesu pojavi večje pomanjkanje specifičnih hranil, je primanjkljaj pogosto mogoče nadomestiti samo s koncentriranimi viri tega hranila. Močna pomanjkanja lahko povzročijo simptome, kot so anemičnost, krči, glavoboli itd..
Vzroki za ključna pomanjkanja hranil v sodobnem svetu so sledeči:
  • prehranska industrija ponuja vse bolj s hranili osiromašeno hrano
  • ljudje se ne prehranjujejo pravilno in v skladu s potrebami svojega telesa
  • v okolju je vse več kemikalij, ki jih je treba razstrupiti, kar troši hranila
  • hrana raste v osiromašeni zemlji in na umetnih gnojilih
  • hrana se transportira na velikih razdaljah